Ο Επικεφαλής

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΓΕΙΤΑΚΟΥ

Γεννήθηκα το 1953 στη Μαγούλα Σπάρτης.
Αποφοίτησα από το Γυμνάσιο Αρρένων Σπάρτης και συνέχισα τις σπουδές του στην Αθήνα.
Είμαι πτυχιούχος του Πολιτικού Τμήματος της Παντείου Ανώτατης Σχολής και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1983 μέχρι το 2010 και από το 2014 μέχρι σήμερα εργάζομαι ως δικηγόρος στη Σπάρτη.
Είμαι έγγαμος με την Μαρία Βολτή που κατάγεται από το Ξηροκάμπι και έχουμε δύο κόρες, την Λιζέτα, δικηγόρο και την Κωνσταντίνα, απόφοιτο Πολιτικών Επιστημών.

Ανέπτυξα από πολύ νωρίς πολιτική δράση, καθώς διετέλεσα πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λακωνίας από το 1980 έως το 1987, υπήρξα μέλος της Γραμματείας Εργατικού της ΟΝΝΕΔ από το 1982 έως το 1984 και Πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Λακωνίας από το 1991 έως το 1996.

Στις Βουλευτικές Εκλογές του 1996 ήμουν υποψήφιος Βουλευτής Λακωνίας.
Μέσα από την εμπειρία που απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια, συνειδητοποίησα ότι η ενεργός συμμετοχή στα κοινά σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι κάτι που ταυτίζεται με τις προσωπικές αρχές μου και ότι, με την κατάλληλη δράση και ευαισθησία, θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα τόσο στη βελτίωση της ζωής των δημοτών όσο και στην αναβάθμιση του τόπου μας.
Το 1998 αποφάσισα να θέσω ανεξάρτητη υποψηφιότητα για να εκλεγώ Δήμαρχος Μυστρά. Την απόφασή μου αυτή την αγκάλιασε ο λαός της τοπικής κοινωνίας κι έτσι ξεκίνησα την πρώτη μου δημαρχιακή θητεία, μία θητεία επιτυχημένη κατά κοινή ομολογία.
Από το 1999 έως το 2002 υπήρξα Αντιπρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ), στην οποία ήμουν επίσης αντιπρόεδρος από το 2007 έως το 2010.
Το 2002 ηγήθηκα του ανεξάρτητου Συνδυασμού «ΛΑΚΩΝΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» λαμβάνοντας μέρος στις Νομαρχιακές Εκλογές και τιμήθηκα από τους Λάκωνες με ποσοστό 45,80%.
Στις Δημοτικές Εκλογές του Δήμου Σπαρτιατών, το 2006, ως επικεφαλής του ανεξάρτητου Συνδυασμού «Καλύτερη Σπάρτη», πέτυχε το τιμητικό ποσοστό του 48,35%.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2010, επικεφαλής του Ανεξάρτητου Συνδυασμού «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ» εκλέγομαι Δήμαρχος Σπάρτης με ποσοστό 55,40 %.

Κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής μου με τα κοινά έχω υπάρξει μέλος πολυάριθμων Συμβουλίων και Ενώσεων στον τομέα του Πολιτισμού, της Κοινωνικής Πρόνοιας, του Αθλητισμού, της οικονομικής ζωής του τόπου και σε θέματα περιβάλλοντος, με ιδιαίτερη ευαισθησία και φροντίδα.
Υπήρξα μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, συμμετείχα σε Συμβούλια και Επιτροπές ως εκπρόσωπος της Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Λακωνίας, στο Συμβούλιο Πειθαρχικής Ευθύνης Αιρετών Ο.Τ.Α., στο Νομαρχιακό Όργανο (Σ.Ν.Ο) όπου ήμουν τακτικό μέλος (2007), στη Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας, επίσης τακτικό μέλος (2007), και εκπρόσωπος στη Νομαρχιακή Επιτροπή Σύνδεσης της Εκπαίδευσης & Κατάρτισης με την Απασχόληση (τακτικό μέλος, 2007). Επιπλέον, υπήρξα εκπρόσωπος της Τ.Ε.Δ.Κ. στο Δ.Σ. της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ) όπου ήμουν τακτικό μέλος (2007), τακτικό μέλος στην Επιτροπή Έργων Παραγωγής και Υποδομών Ν. Λακωνίας (2008), στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων από το 2007 έως το 2013 (τακτικό μέλος, 2008), στην Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών Ν. Λακωνίας στην οποία υπήρξα πρόεδρος (2009), στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ν. Λακωνίας (τακτικό μέλος, 2009), στη Νομαρχιακή Επιτροπή Διαγωνισμών Έργων και μέλος της Επιτροπής Θεσμών Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ). Παράλληλα, έχω συμμετάσχει ως μέλος σε πολλούς Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους.
Από τον Ιούνιο του 2007 έως 31/12/2013, ήμουν εκλεγμένος Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Λακωνίας (φορέας που υλοποίησε το πρόγραμμα Ανακύκλωσης στο νομό μας με σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις για το περιβάλλον) και έχω πολλές συμμετοχές σε καινοτόμα πεδία για την τοπική ανάπτυξη.
Από το 2011 έως το 2014 ήμουν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και μέλος της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2014, ηγήθηκα και πάλι του Ανεξάρτητου Συνδυασμού «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ», λαμβάνοντας την πρώτη Κυριακή ποσοστό 48,37% και τη δεύτερη Κυριακή της εκλογικής διαδικασίας, ποσοστό 40,75%.

Από τον Οκτώβριο του 2014 είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου (ΠΕΔ) και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ.
Τέλος, από τις 19 Νοεμβρίου 2014 είμαι μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Ισότητας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).
Από τον Δεκέμβριο του 2017 είμαι Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου.