Τοποθετήση των «Ε.Π.» επί των θεμάτων 1 και 2 της συνεδρίασης της 29ης-1-2018

Ύστερα από την αποχώρηση της παράταξης των «Ενωμένων Πολιτών» από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 29ης-1-2018 εις ένδειξη διαμαρτυρίας στις πρακτικές και τη συμπεριφορά του Δήμαρχου Σπάρτης κ. Βαγγέλη Βαλιώτη, ο δημοτικός συνδυασμός του Σταύρου Αργειτάκου κατέθεσε τις τοποθετήσεις του προς τον Πρόεδρο και Σώμα σχετικά με το 1ο και το 2ο θέμα της ημερησίας διάταξης.

ΠΡΟΣ:
τον κ.Πρόεδρο και το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σπάρτης

Σχετικά με το υπό συζήτηση πρώτο (1) θέμα <Αίτημα Σπουδαστικού Συλλόγου Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Πελοποννήσου με θέμα «Δωρεάν μετακίνηση και στέγαση φοιτητών» στη σημερινή συνεδρίαση (29ης Ιανουαρίου 2018) του δημοτικού συμβουλίου, σας καταθέτουμε ότι στηρίζουμε τα αιτήματα των φοιτητών τα οποία θεωρούμε αρκετά σημαντικά .

Προτείνουμε –κατ΄αρχήν- να εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες εάν αυτά όπως περιγράφονται στην επιστολή του σπουδαστικού συλλόγου είναι νόμιμα ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να υλοποιηθούν.
Και δεύτερο, να ζητηθεί από την αρμόδια υπηρεσία, η κατ΄εξαίρεση χρήση του λεωφορείου του Δήμου για τη δωρεάν μεταφορά των φοιτητών.

Παρακαλούμε η παρούσα επιστολή μας να διαβαστεί και συμπεριληφθεί στο 1ο θέμα της σημερινής συνεδρίασης.

Σπάρτη, 29 Ιανουαρίου 2018
Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού

Σταύρος Κων. Αργειτάκος

 

———————————————————————————

ΠΡΟΣ:
τον κ.Πρόεδρο και το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σπάρτης

Σχετικά με το υπό συζήτηση δεύτερο (2) θέμα <Λειτουργία Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού και Μεταφορών (ΚΕΕΜ)» στη σημερινή συνεδρίαση (29ης Ιανουαρίου 2018) του δημοτικού συμβουλίου, θεωρούμε αρκετά σοβαρό το ενδεχόμενο αλλαγής λειτουργίας του ΚΕΕΜ, γεγονός που θα επιφέρει επιδείνωση στην οικονομική κατάσταση και ανάπτυξη της Σπάρτης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Λακωνίας.

Παρόλο που είχαμε επισημάνει το θέμα αυτό αρκετούς μήνες πριν, εσείς στείλατε επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό, <κατόπιν εορτής> την 19η Ιανουαρίου 2018.

Προτείνουμε –εφόσον και εάν –δεν γίνει δεκτό το αίτημα που έχετε στείλει στον κ.Υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, να ζητηθεί ο χώρος που δεν θα χρησιμοποιείται να παραχωρηθεί στο Δήμο Σπάρτης.

Παρακαλούμε η παρούσα επιστολή μας να διαβαστεί και συμπεριληφθεί στο 2ο θέμα της σημερινής συνεδρίασης.

Σπάρτη, 29 Ιανουαρίου 2018
Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού

Σταύρος Κων. Αργειτάκος